Palačinky pocházejí z oblasti Bretaně na severozápadě Francie a jsou považovány za francouzské národní jídlo. Dnes se v různých úpravách podávají po celém světě. Vyrábí se litím těsta na rozpálenou pánev nebo rozpálenou desku. Lze je připravovat ve sladké i slané variantě.
Ve Francii se 2. února slaví národní den palačinek. Lidé věří, že když se jim v tento den podaří otočit palačinku na pánvi vyhozením do vzduchu a u toho budou v druhé ruce držet zlatou minci, přinese jim to štěstí a bohatství. Zlatavá barva palačinek má symbolizovat právě zlaté mince a sluneční paprsky.
Naše palačinky připravujeme z vlastního čerstvého těsta přímo před zraky zákazníků. V nabídce máme jako náplň všemi oblíbenou Nutellu, tvaroh, banán nebo čtyři druhy marmelád – jahodovou, meruňkovou, borůvkovou nebo lesní směs, které lze kombinovat dle chuti a přání. Lze si do palačinky přidat i burákové máslo, či si je vychutnat se šlehačkou nebo zmrzlinou.
Připravujeme i palačinky bez lepku a laktózy, takže si u nás vybere opravdu každý.